S-a lansat Calendarul evenimentelor traditionale din Romania

Pe data de 5 mai, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, secretarul-general al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Romania, ANTREC, Florentina Dospinescu si vicepresedintele Asociatiei „Cele mai frumoase sate din Romania“, Gheorghe Socaciu, au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea tarii noastre ca destinatie turistica si au lansat Calendarul evenimentelor traditionale din Romania.
Protocolul prevede posibilitatea promovarii brandului turistic national in cadrul evenimentelor pe care cele doua asociatii le vor organiza in cursul acestui an, dar si posibilitatea ca MDRT sa se implice in organizarea unora dintre acestea.
De asemenea, MDRT doreste sa se implice in organizarea in toamna, a Congresului Eurogites pentru Turism Rural, eveniment al Federatiei Europene de Turism Rural „Eurogites“, a carei membru este si ANTREC Romania.
Calendarul evenimentelor traditionale din Romania includ, in prezent, 45 de festivaluri, targuri si alte activitati.
Acest protocol de colaborare urmareste cresterea notorietatii in randul turistilor straini si romani a destinatiilor turistice de tip rural si natura.

Source: Income Magazine

EnglishRomanian