Ryanair a publicat lista zborurilor anulate in urmatoarele sase saptamani

Recent, compania aeriana low-cost, Ryanair a anuntat ca anuleaza 40-50 de zboruri timp de 6 saptamani, pana la finalul lunii octombrie, intrucat pilotii trebuie sa isi ia concediu.
Operatorul a publicat saptamana trecuta lista zborurilor anulate pana la sfarsitul lunii octombrie, iar din si catre Romania sunt anulate 12 curse in 6 zile din septembrie si octombrie.
Acestea sunt:
– sambata, 23 septembrie: FR3956 Roma Ciampino – Bucuresti si FR3957 Bucuresti – Roma Ciampino
– duminica, 24 septembrie: FR3990 Bologna – Bucuresti si FR3991 Bucuresti – Bologna
– duminica, 1, 8, 15 si 22 octombrie: FR3772 Milano Bergamo – Bucuresti si FR3773 Bucuresti – Milano Bergamo
Daca aveti zboruri intre alte orase, din afara Romaniei, puteti consulta lista curselor anulate aici. Tot pe acest site puteti aplica pentru a primi banii inapoi pe biletele de avion cumparate, in cazul in care nu doriti sa fiti reprogramati pe alte zboruri.
Daca zborul vostru a avut o intarziere mai mare de trei ore, a fost anulat cu cateva zile inainte sau in ziua decolarii sau nu ati mai prins loc in avion din cauza suprazervarii (atunci cand se vand mai multe bilete decat numarul de locuri din avion), puteti cere despagubiri, drept definit in Regulamentul Uniunii Europene EU 261/2004 si aplicat tuturor zborurilor din Uniune si catre o tara din afara UE, fie direct companiei aeriene, fie unor companii care se ocupa de compensatii pentru zboruri intarziate/anulate/supraincarcate, ca Flightclaim.ro sau AirHelp.
Totusi, nu puteti obtine despagubiri daca zborul a fost anulat din motive exceptionale, de exemplu din cauza conditiilor meteo nefavorabile, daca ati fost informat ca zborul este anulat cu 2 saptamani inainte de ziua plecarii sau daca vi s-a oferit un zbor alternativ pe aceeasi ruta, cu un orar de zbor asemanator.

Source: Profit