Românii au cumpărat în ianuarie bilete de avion în valoare totală de 9 milioane euro

Românii au cumpărat în ianuarie bilete de avion în valoare totală de 9 mil. EUR, în creştere cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut, 95% dintre acestea fiind către destinaţii din Europa.

Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 10 EUR, pentru un zbor Londra – Bucureşti, iar cel mai scump bilet a fost 2.508 EUR, pentru un zbor Bucureşti – New York.

În acelaşi timp, preţul mediu pentru un bilet de avion a fost de 158 euro/persoană, în creştere faţă de anul trecut, când tariful mediu a fost de 118 euro/persoană.

„Am avut vânzări în valoare de 9 milioane de euro, iar numărul biletelor achiziţionate de clienţii Vola.ro este semnificativmmai mare faţă de anul trecut, (…) Sunt multe rezervări înregistrate pentru zboruri din perioada imediat apropiată, dar avem şi rezervări în avans pentru zboruri din lunile următoare, inclusiv pentru Revelion”, spune Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

Potrivite datelor Vola.ro, clienţii care au achiziţionat bilete de avion în timpul campaniei Ieftinuarie 2024 vor zbura în 345 de destinaţii şi vor ateriza pe 377 de aeroporturi din întreaga lume. În ceea ce priveşte topul destinaţiilor, se regăsesc oraşe din şi spre care românii zboară frecvent: Bucureşti, cu 17,78% din rezervările efectuate pe platformă, Londra, cu 5,17% din rezervări, Iaşi, cu 4,01% din rezervări, Bruxelles, cu 3,7% din rezervări, şi Milano, cu 3,35% din rezervări. Pe această listă se află şi destinaţii ca Dublin, Paris, Roma, Barcelona, Cluj-Napoca sau Madrid.

Durata medie de şedere la destinaţie este de 7 zile, iar Europa este din nou continentul preferat al românilor, 95% dintre biletele vândute de Ieftinuarie 2024 fiind către ţările europene. Urmează Africa, 3% din rezervările din ianuarie, Asia, cu 1.5% din rezervările din ianuarie, America de Nord şi America de Sud.

Anul acesta vor fi şi două evenimente sportive importante, Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice, care se vor desfăşura în Paris, astfel că au fost efectuate deja rezervări pentru Euro 2024, iar cel mai ieftin bilet a costat 120 de euro, pentru un zbor Timişoara – Munchen. Nici Olimpiada nu a fost uitată de români: cel mai ieftin zbor în perioada Jocurilor Olimpice a costat 110 euro, pe ruta Cluj-Napoca – Paris.