Romania ocupa locul intai ca destinatie de vacanta aleasa in 2020 de turistii romani

Imagine de Baciu Cristian Mihai de la Pixabay

In clasamentul destinatiilor favorite ale romanilor in 2020 alcatuit de eSky, Romania s-a clasat pe locul intai cu 55% din numarul total de rezervari, urmata de Marea Britanie cu 15% din totalul rezervarior si de Germania cu 8%, Italia cu 6%, Spania si Franta cu 4%.

Comparand perioada 2020 cu cea din 2019, rezervarile din Romania in alte tari au scazut cu 33%, un procent mult mai mic decat cel anticipat de industrie, arata agentia de turism online eSky, care a facut o analiza legata de trendurile din 2020.

Astfel, in topul destinatiilor favorite ale romanilor in an de pandemie, Romania s-a clasat pe locul intai cu 55% din numarul total de rezervari, fiind urmat de Marea Britanie cu 15% din numarul total de rezervari, Germania – 8%, urmata de Italia – 6%, Spania si Franta cu 4% si Belgia cu 2%.

Reprezentantii companiei au precizat ca, daca in anii trecuti, Londra era orasul preferat de turisti, in 2020, orasul Bucuresti s-a situate pe primul loc cu 55% dintre rezervari, fiind urmat de Londra – 17% si Iasi cu 7%. Ca preferinte, orasele au fost urmate de Cluj, Timisoara, Bacau, Paris si Bruxelles.

Reprezentantii companiei au precizat ca, in timpul pandemiei, s-a nascut o noua tendinta numita „travel bubble” ce consta in calatoria in strainatate, in tarile vecine si relativ aproape de tara calatorului.

In 2020, calatoriile intercontinentale au scazut cu 76%, iar cele intra-continentale cu 52%.

Numarul asigurarilor de calatorie vandute in 2020 a fost mai mic decat in ​​2019, dar este demn de remarcat faptul ca numarul rezervarilor cu asigurare de calatorie achizitionata a crescut.

EN RO