Reuniunea liderilor Asociatiilor de Turism Rural European la Abtwil, in Elvetia

Recent in Elvetia la Abtwil, a avut loc Reuniunea liderilor Asociatiilor de Turism Rural European, printre subiectele abordate numarandu-se si consecintele economico-financiare ale crizei, iar parerile unanime ale celor prezenti a fost ca turismul rural european nu a fost afectat negativ de aceasta criza, in general fiind afectat turismul de afaceri.

Un alt punct abordat in discutie a fost cel referitor la E-Marketing, pe baza acestui subiect discutandu-se in paralel despre diversele metode adoptate pentru promovarea actiunilor initiate si despre modul in care poate fi atras un numar tot mai mare de turisti straini si nu numai. Cativa dintre factorii mentionati au fost: incercarea de fidelizare a vizitatorilor site-urilor printr-o campanie sustinuta de imbunatatire a acestora, incurajarea turistilor sa posteze pe site-uri filmuletele realizate in timpul vacantelor, initierea blogurilor pe site-urile de turism rural, promovarea unor noi sloganuri similare cu cel din Anglia, “Wake up to the country”, promovarea website-urilor respective pe motoare de cautare.

Romania a fost reprezentata de doamna Maria Stoian, care a prezentat situatia din Romania, activitatile ANTREC pentru promovarea si organizarea de festivaluri si implicarea organizatiei in simplificarea procedurilor de obtinere a avizelor necesare clasificarii pensiunilor.

Toti cei prezenti au fost invitati sa viziteze Romania in toamna acestui an, cu ocazia sarbatoririi celei de-a XV-a aniversari a ANTREC Romania.
Source: Vacante la Tara