Proprietarii hotelului Rex din Mamaia au pierdut unitatea in instanta

Carmen Palade, fosta sotie a afaceristului Dan Adamescu a pierdut hotel Rex din Mamaia, evaluat la zeci de milioane de euro. Aceasta a ramas fara hotel in contul sumei de 1,3 mil. EUR datorata companiei Astra Asigurari.

Compania de asigurari care este in insolventa, are administrator judiciar si a obtinut recent, prin sentinta definitiva, executarea silita a lui Carmen Palade si a mamei sale Zinca, care sunt principalii actionari ai companiei care detine hotelul.

In urma incendiului din anul 2011, compania de asigurari Astra, detinuta de Dan Adamescu la acel moment, a efectuat plati in avans in cadrul dosarului de dauna pentru Rex. Ulterior insa, s-a dovedit ca platile au fost mai mari cu 1,3 mil. EUR, astfel ca s-a ajuns in instanta pentru a recupera suma.

Hotelul Rex a fost inchis in anul 2010, un an mai tarziu, in 2011, in interiorul hotelului a izbucnit un incendiu in zona podului si a casei scarii, care a distrus acoperisul pe toata suprafata sa si a coborat la etajele inferioare prin coloanele de aerisire, acesta fiind incendiul pentru care compania Astra a efectuat platile mentionate anterior.

In 2018, Carmen Palade a scos hotelul la vanzare pentru un pret de 18 mil. EUr,  insa nimeni nu a dorit sa achite aceasta suma. Gigi Becali a oferit 10 mil. EUR, insa Carmen Palade nu a acceptat suma.

EN RO