Proiectul Nordis Mamaia: evaluat la 157 mil. EUR

Proiectul Nordis Mamaia dezvoltat de Nordis Group, companie imobiliara specializata in dezvoltarea de ansambluri hoteliere si rezidentiale de lux, a fost evaluat, pentru prima etapa, la aproximativ 157 mil. EUR, o evaluare de piata valabila dupa data lansarii hotelului, programata pentru 16 iunie 2022.

Evaluarea apartine grupului Horwath HTL, liderul global in consultanta si evaluare hoteliera si turistica. In Romania Horwath HTL este reprezentata de Fivestar Hospitality, intre companii existand un acord de cooperare inca din anul 2009.

Rezultatul inregistreaza o crestere de 25% pe an, considerand ca valoarea de piata a proiectului la data evaluarii, iulie 2021, este de 117 mil. EUR.

Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere si rezidentiale de lux din Romania, a inceput dezvoltarea proiectul Nordis Mamaia in 2019.

Format din patru corpuri de cladire unite prin zona de lobby, ansamblul va avea o capacitate de 712 camere si apartamente de hotel si 620 de apartamente rezidentiale.

Nordis Mamaia este considerat cel mai luxos si ambitios proiect de pe litoralul Marii Negre intrucat va pune la dispozitia clientilor si turistilor numeroase facilitati, precum 10.000 mp de plaja proprie, cel mai mare SPA de la malul marii, spatiu de joaca pentru copii, 1.500mp de galerie comerciala, noua restaurante si cafenele, dar si o parcare de 1.200 de locuri.

La data evaluarii Horwath HTL, unitatile ansamblului Nordis Mamaia erau vandute in proportie de 90%.

Zona de lobby si galeria comerciala au fost inaugurate la sfarsitul lunii iulie a acestui an, iar proiectul va fi finalizat pana la jumatatea anului 2022.

In cadrul evenimentului de inaugurare, Nordis Group a anuntat etapa a doua a ansamblului de pe litoral, respectiv corpuri rezidentiale cu peste 1.000 de apartamente. Aceasta etapa a proiectului  va oferi turistilor si rezidentilor numeroase spatii de relaxare alaturi de familie si prieteni, plaja proprie, zona de promenada, terenuri de squash, sala polivalenta cu peste 1.000 de locuri, spatiu de joaca pentru copii, centru de recuperare medicala, spatii comerciale si multe alte facilitati.

„Ne bucuram cand avem astfel de colaborari. Prin natura domeniului nostru de expertiza avem o viziune globala a trendurilor si a modelelor de afaceri ale marilor companii care activeaza in industria hoteliera premium. Proiectul Nordis a fost o surpriza placuta prin prisma factorilor, precum profilul operatorului cu capital exclusiv romanesc, teritoriul, nivelul investitiei si modelul de afaceri. Suntem optimisti ca urmatoarele evaluari a proiectelor semnate Nordis Group vor arata aceleasi rezultate pozitive”, a declarat Agron Berisa, Managing Partner Horwath HTL Croatia.

Nordis Group reprezinta un grup de firme cu capital 100% romanesc, specializat in dezvoltarea imobilelor si ansamblurilor de lux. Grupul de firme este format din 7 entitati: Nordis Development, Nordis Architecture, Nordis Construct, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Hotels, Nordis Travel si Nordis Property Management.

EN RO