Proiectul hotelier din Craiova ce va purta un brand al lanțului Hilton da semne ca înaintează

Lanțul hotelier Hilton are în plan un hotel în Craiova, demersurile pentru acest proiect fiind în toi. Amplasarea sa va fi pe Calea București, vizavi de fosta moară Barbu Drugă, în zona Viitorul. Pe lângă acest hotel, alte trei firme au solicitat autorizații de construire pentru unități de cazare.

Deși au survenit anumite modificări, față de planul inițial, reprezentanții companiei estimează finalizarea proiectului în aproximativ un an și jumătate.

Moara Barbu Drugă încă nu a fost demolată și se pare că beneficiarul hotelului Hilton nu are de gând să o facă. Intenția sa este de a o conserva și chiar de a o restaura ulterior, dar data concretă nu a fost stabilită. Reprezentanții firmei de proiectare au declarat că autorizația pentru construirea hotelului a fost obținută de ceva vreme, a fost solicitată o altă autorizație de la Primăria Craiova pentru a putea realiza anumite modificări de ordin tehnic.

Lipsa spațiilor de cazare din Craiova a devenit tot mai evidentă în ultimii ani, mai ales după ce administrația locală a pus accent pe atragerea turiștilor, investind sume semnificative în organizarea târgurilor de Paște și de Crăciun. Evenimentele respective au atras un număr considerabil de vizitatori în Craiova.