Proiect de dezvoltare in valoare de 47,55 milioane EUR pentru Aeroportul din Timisoara

Oficialii Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara au declarat. pe data de 16 noiembrie, ca urmaresc implementarea unui proiect de dezvoltare ce prevede construirea unui terminal intermodal, cu o suprafata de 127.900 mp, care sa reuneasca o autogara, terminalul de aviatie si un terminal de cale ferata.

Suma necesara investitiilor se ridica la 47,55 milioane EUR.

In cazul in care proiectul va fi aprobat, banii vor veni de la minister si de la investitori, prin intermediul unui parteneriat public privat.

Executarea lucrarilor va dura aproximativ 2 ani, iar dupa finalizare, traficul cargo pe aeroport va creste de trei ori, iar traficul de pasageri si miscarile pe aeroport vor creste cu 25% fiecare, anual, timp de 5 ani de la finalizarea terminalului intermodal, a precizat Daniel Stamatovici, Handling Manager la Aeroportul International Traian Vuia.

Pentru 2007 se estimeaza ca traficul pe aeroportul din Timisoara va ajunge la aproximativ 734.000 de pasageri, in timp ce traficul de marfa ar putea ajunge la 1.800 de tone.

Traficul de persoane va creste, treptat, pana in 2015, ajungand la peste 2 milioane de pasageri, iar traficul de marfa va ajunge la 17.574 tone.

Source: NewsIn

EN RO