Primul zbor direct Bucureşti-New York din ultimii 20 de ani a decolat de pe aeroportul Otopeni

Vineri, 7 iunie, la ora 09:00, zborul cu numărul H4101 al companiei aeriene HiSky a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, cu destinaţia New York. Acesta este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani.  Zborul neîntrerupt durează aproximativ 10 ore.

Odată cu lansarea rutei între Bucureşti şi New York, HiSky devine singura companie privată, din istoria aviaţiei româneşti, care operează zboruri programate către Statele Unite ale Americii şi primul operator aerian care introduce în programul regulat această destinaţie, după sistarea zborurilor companiei naţionale, în anul 2003.

Pentru zborul inaugural, la manşa aeronavei care transportă primii pasageri către SUA, se află chiar directorul general al companiei HiSky, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experienţă de peste 20 de ani.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi retur.

Ruta directă Bucureşti-New York poate fi accesată şi de pasagerii din Cluj Napoca şi Chişinău. În sistemul de rezervări al companiei este disponibilă opţiunea de achiziţie directă a zborurilor, cu o conexiune de numai o oră şi 10 minute, pe aeroportul din Bucureşti.