Primarii vor putea institui mai multe taxe speciale pentru turisti

Guvernul va lasa primarii sa impuna turistilor mai multe taxe speciale, cu argumentul atragerii de bani pentru actiuni de promovare turistica, fara a-i mai obliga sa se limiteze la clasica taxa de cazare.
Prin noul Cod Fiscal, Guvernul a decis ca, incepand cu acest an, turistii nu vor mai achita taxa hoteliera de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, perceputa de primarii prin intermediul unitatilor de cazare. In schimb, a fost stabilit ca, pentru asigurarea resurselor financiare necesare proiectelor de promovare turistica, consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pot institui „o taxa” pentru cazarea turistilor in structuri de cazare, in conditii stabilite prin hotararea consiliului local.
Acum, Guvernul va nuanta aceasta prevedere si va oferi primarilor, prin reformularea textului, posibilitatea de a introduce mai multe taxe speciale pentru promovare turistica.
„In vederea asigurarii resurselor financiare pentru promovarea turistica, consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti pot institui taxe speciale, cum ar fi: pentru cazarea turistilor in structuri de cazare, de agrement, stabilite prin hotararea autoritatii deliberative respective”, se arata in proiectul normelor modificate.

Source: Profit

EN RO