Primăria Cluj-Napoca vrea să cumpere hotelul Continental

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță că dorește să cumpere Hotelul Continental, indiferent de preț.

În acest an, bugetul general al municipiului este de 721 mil. EUR, cu o secțiune de dezvoltare de 406 mil. EUR, o creștere de 25% față de anul trecut, determinată în bună măsură de proiectele finanțate din fonduri europene.

Anul trecut a fost încheiat însă, cu un excedent bugetar de circa 480 mil. RON din bugetul de dezvoltare. Potrivit primarului Emil Boc, fondurile nefolosite reprezintă un „fond de rulment” care asigură continuitate pentru dezvoltarea proiectelor din oraș. Primăria trebuie să dispună de resurse financiare pentru a putea achiziționa Hotelul Continental, situat în punctul zero al orașului.

Reprezentanții administrației locale au anunțat, că Primăria va achiziționa imobilul în cazul în care va fi scos la vânzare.

În primăvara anului trecut, viceprimarul Dan Tarcea a explicat că Primăria nu poate cumpăra toate imobilele din centrul orașului, cum este cazul Hotelului Melody, achiziționat și reabilitat de Fundația Sapientia, însă își va manifesta dreptul de preempțiune pentru achiziția Hotelului Continental.

La sfârșitul anului 2022, Primăria a achiziționat clădirea BCR din zona străzii George Barițiu, un pentru suma de 5,8 mil. EUR, spațiu unde vor fi transferate anumite departamente ale administrației locale.