Pentru reabilitarea zonei de sud a litoralului romanesc sunt necesare 1,4 miliarde RON

Potrivit Planului strategic de actiune pentru reabilitarea si protectia partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre, lansat in dezbatere publica de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, MMDD, fondurile necesare pentru reabilitarea si protectia acestei zone a litoralului se ridica la 1,4 miliarde RON.

Din totalul sumei, 1,1 miliarde RON sunt destinate lucrarilor de combatere a eroziunii costiere iar 383 milioane RON sunt destinate lucrarilor de consolidare a falezelor.

Pentru demararea obiectivelor de investitii necesare reabilitarii si protectiei partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre este necesara suplimentarea, cu 45 milioane RON, a bugetului MMDD din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2007.

Lucrarile vor fi realizate de autoritatea publica centrala in domeniul protectiei mediului, prin Administratia Nationala Apele Romane, ANAR.

Pentru combaterea eroziunii costiere, vor fi realizare lucrari in perioada 2007 – 2015, in Mamaia Sud, Eforie Nord, Mamaia Centru, Tomis Nord, in perioada 2016 – 2020, in Mamaia Centru, Tomis Centru, Eforie Sud iar dupa anul 2021, in Tomis Sud, Eforie Sud, Olimp Venus, Saturn – Mangalia.

Pentru consolidarea falezelor vor fi demarate lucrari in perioada 2007 – 2010, in Municipiul Constanta, Eforie Nord si Eforie Sud, in perioada 2010 – 2015, in Costinesti, Tuzla iar in 2015 – 2021, in 2 mai – Vama Veche.
Source: Cronica Romana

EN RO