Pe 5 octombrie s-a semnat protocolul pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale din turism

Pe data de 5 octombrie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au semnat un protocol comun pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale din domeniul turismului si alimentatiei publice.

Scopul protocolului il reprezinta combaterea evaziunii fiscale, in vederea protejarii bugetului general consolidat al statului si asigurarea stabilitatii si competitivitatii mediului de afaceri. De asemenea, se urmareste exploatarea datelor si informatiilor detinute, referitoare la fraudele care se comit in acest domeniu, prin intreprinderea unor verificari directe de catre ofiterii Serviciilor de Investigare a Fraudelor ale Inspectoratelor de Politie Judetene, in colaborare cu lucratorii din structurile ANAF si reprezentantele teritoriale ale Directiei Control, Verificare si Monitorizare Turistica din cadrul MDRT.

Pentru indeplinirea obiectivelor, va fi intensificata colaborarea si cu Inspectoratul de Stat in Constructii, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Inspectoratele Teritoriale de Munca.

In actiunile lor, echipele mixte vor urmari in conformitate cu prevederile legilor L. 311990 modificata, L. 821991 republicata, L. 261990, L. 2412005 si ale Codului muncii, legalitatea activitatilor desfasurate in spatiile de cazare si in unitatile de alimentatie publica, precum si utilizarea fortei de munca.

Analiza activitatilor cuprinzand rezultatele, concluziile si propunerile echipelor de control vor fi transmise Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR in vederea aplicarii masurilor care se impun.

Source: MDRT

EN RO