Pe 13 septembrie a avut loc Consiliul Consultativ al Turismului

Pe data de 13 septembrie la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a avut loc Consiliul Consultativ al Turismului.

In cadrul intalnirii Elena Udrea a prezentat o sinteza a stadiului programelor europene si guvernamentale cu impact asupra turismului, coordonate de MDRT din 2009 pana in prezent.

Programul Operational Regional 2007-2013 finanteaza, prin axa 5, trei domenii majore de interventie care contribuie la dezvoltarea turismului, restaurarea patrimoniului cultural, crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism si promovarea potentialului turistic.

Gradul de contractare aferent celor trei domenii de pe axa 5 variaza intre 68 si 93%, bugetul total, de 612 mil. EUR, urmand sa fie folosit integral pana la sfarsitul acestui an.

In ceea ce priveste programul guvernamental de investitii in infrastructura de turism, bugetul de aproximativ 660 mil. RON, alocat in perioada 2009-2011, finanteaza peste 70 de proiecte care urmaresc dezvoltarea infrastructurii de turism pentru domenii schiabile si din zona montana inalta, dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor balneoclimaterice, a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre, dezvoltarea infrastructurii turistice culturale si din mediul urban.

De asemenea, Elena Udrea a prezentat facilitatile disponibile in prezent pentru intreprinzatorii din turism din zona de fiscalitate, de investitii si de legislatie a muncii.

Source: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului