Parteneriat de promovare a patrimoniului hidrografic al Romaniei

Pe data de 26 martie, Asociatia “Ivan Patzaichin – Mila 23” si Administratia Nationala “Apele Romane”, ANAR au semnat un parteneriat strategic de promovare in comun a patrimoniului hidrografic al Romaniei, cu scopul de a creste interesul pentru ecoturism si petrecerea timpului liber in natura.
Primele doua activitati vor fi o serie de mini-festivaluri in mari orase din tara, sub titulatura “Descopera ROWmania – concurs de vaslit cu canotca de 10+1”, si infiintarea la Bucuresti, pe Dambovita, a unui centru de informare pentru destinatii de ecoturism, care va oferi inclusiv tururi de agrement cu barca pe rau.
Concursurile “Descopera ROWmania” vor incepe pe data de 11 mai si vor culmina cu cea de a treia editie a RowmaniaFest, Festivalul International al Barcilor cu Vasle de la Tulcea, care se va desfasura in perioada 30 august – 1 septembrie.
Celelalte evenimente vor fi organizate in perioada mai – august in cateva dintre orasele strabatute de rauri sau cu deschidere la lacuri Bucuresti, Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Ramnicu Valcea, Pitesti, Buzau, Bacau, Iasi, Constanta, Braila, Galati, Alba-Iulia, Arad, Calarasi, Giurgiu, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe.
Vedetele acestor mini-festivaluri pe apa vor fi cele trei canotci de 10+1 care poarta numele celor trei brate ale Dunarii – Sulina, Sfantu Gheorghe si Chilia, participantii urmand sa se intreaca intr-o competitie de vaslit-viteza.
Competitiile vor urmari descoperirea Romaniei naturale din barca, prin promovarea miscarii in aer liber.
Castigatorii din fiecare localitate vor intra in finala “Descopera Rowmania”, care se va desfasura la Tulcea, in cadrul Festivalului International al Barcilor cu Vasle.
Centrul pentru ecoturism va functiona pana in luna octombrie, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, pentru a promova turismul responsabil si ecologic, precum si destinatiile de ecoturism din Romania, prin interventii artistice, care vor transforma spatiul intr-un loc de agrement unic in Bucuresti.
In urma cu 2 ani, Ivan Patzaichin lansa miscarea Rowmania, prima miscare de descoperire si promovare a traseelor pe apele din Romania, un proiect de antreprenoriat social si un brand dedicat, sub care se realizeaza proiecte pentru incurajarea turismului ecologic si a agrementului cu ambarcatiuni cu vasle.

Source: Tophospitality

EnglishRomanian