Pandemia de coronavirus a intrerupt cel putin 5 tranzactii importante cu hoteluri in Bucuresti

Pandemia de coronavirus a intrerupt, doar in Bucuresti, mai mult de cinci tranzactii importante cu hoteluri, care ajunsesera in faza negocierilor finale, iar cumparatorii erau si oameni de afaceri romani, dar si straini, a declarat Alexandru Sorin Ionescu, fondatorul firmei de consultanta hoteliera Fivestar Hospitality, care administreaza si site-ul hotelsforsale.ro.
El apreciaza ca, in urma crizei, hotelurile aflate in negocieri se vor ieftini.
Pandemia de coronavirus nu a surprins neplacut doar populatia, ci si actorii economici implicati in diverse tranzactii, care fara o perspectiva clara a ceea ce urmeaza sa se intample au suspendat demersurile.
„Criza declansata de pandemia de coronavirus a intrerupt, doar in Bucuresti, cel putin cinci tranzactii importante cu hoteluri care urmau sa fie cumparate de investitori straini si romani. Criza a venit in momentul in care se stabilisera termenii comerciali cheie ai acestor tranzactii si urma sa se desfasoare pasii de due diligence pentru finalizarea tranzactiilor”, a afirmat reprezentantul Fivestar Hospitality.
El se asteapta ca o parte dintre aceste tranzactii sa fie anulate definitiv, iar celelalte sa fie renegociate, pentru ca in urma acestei crize se va modifica costul de finantare atat din punct de vedere al banilor imprumutati de la banci, cat si din punct de vedere al capitalului propriu.
„Capitalul propriu va deveni cu minimum doua puncte procentuale mai scump. Impactul cresterii costului capitalului propriu si al eventualelor cresteri ale dobanzilor de finantare la banca va diminua valoarea hotelurilor aflate in proces de vanzare. Nu stim cu cat se vor ieftini hotelurile, pentru ca nu stim cum vor reactiona bancile, care acum s-au oprit din finantarea tranzactiilor si a proiectelor in dezvoltare si asteapta sa vada cand iesim din criza si sa-si faca calculele”, a mai spus consultantul hotelier. 

Source: Profit