Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România HORA are un nou președinte

Cei mai importanți lideri din industria ospitalității s-au reunit la București, au ales noul președinte, și au discutat despre provocările actuale și așteaptă predictibilitate legislativă din partea statului.

Radu Savopol co-fondator al lanțului românesc de cafenele 5 to go, este noul președinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Antreprenorul a preluat mandatul de la patronul clubului Loft, Ion Biriş, care a fost ales președinte al HORA în 2021.

„Se împlinește aproape un an de la modificarea TVA-ului pe anumite segmente și de la anunțarea unor schimbări fiscale care nici acum nu au o formă finală și clară. În contextul unui climat fiscal ambiguu și incoerent e imposibil să menții afaceri deschise sau să le faci profitabile. Organizația HORA își dorește să găsească soluția fiabilă pentru tot acest ecosistem, autorități, antreprenori, clienți, prin dialog constant și deschis cu toți decidenții politici, prin analize și studii de impact care să ofere o imagine clară a industriei și al impactului pe care măsurile de pe hârtie le au în viața reală pentru afaceri și pentru oamenii implicați, angajatori și angajați”, a declarat Radu Savopol.