Orasul Busteni se pregateste pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013

In perioada 8-10 februarie a avut loc la Busteni seminarul „Turismul montan intre urgente si dezvoltare durabila”.

Seminarul si-a propus evaluarea situatiei turismului montan, stabilirea principalelor constrangeri existente si a directiilor de dezvoltare.

Primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a declarat ca strategia de dezvoltare a statiunii turistice Busteni, pe termen mediu se bazeaza pe refacerea si modernizarea infrastructurii pentru turism si imbunatatirea serviciilor turistice cu prioritatea numarul unu dezvoltarea agrementului pentru sporturile de iarna si de vara.

In acest sens, se lucreaza la finalizarea proiectului Infrastructura de acces Busteni-Valea Alba-Kalinderu, prin care au fost realizate partia de schi Kalinderu, telescaunul si instalatia de zapada artificiala.

Proiectul Busteni – o statiune renascuta, se numara printre proiectele care vor fi depuse pentru obtinerea unei finantari europene din fonduri structurale. Prin intermediul acestui proiect, pana in anul 2012, centrul statiunii va beneficia de construirea a 13 noi obiective in domeniul turismului si se va continua modernizarea domeniului schiabil cu realizarea unei noi partii, care se va numi Kalinderu 2, a unei partii olimpice de fond si a unui Fun Park pentru copii.

Busteniul este una din statiunile de pe Valea Prahovei in care se va organiza, in anul 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European, FOTE.

Participantii la seminar au vorbit despre Valea Prahovei si ca destinatie pentru turismul cultural, pentru diversificarea ofertei turistice.

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat ca in bugetul pe acest an va fi finantat proiectul Schi in Carpati, care exista inca din 2006, dar pentru care nu au existat fonduri, iar autorii de proiecte turistice in care sunt finalizate studiile de fezabilitate si cele tehnice sunt invitati sa le trimita la minister pentru ca exista posibilitatea finantarii lor in acest an.

Source: Travel Manager