O noua autorizație pentru construirea unui aparthotel în Neptun

Omul de afaceri Corneliu Scripcaru, la sfârșitul lunii mai 2023, a primit acordul de mediu pentru ridicarea unui imobil cu locuințe de vacanță și spații pentru servicii pentru turism, cu un regim de înălțime S+P+16E+17E tehnic. Acesta ar urma să fie construit pe un teren de 2.160 mp, ce se află în proprietatea fostei Neptun SPV One SRL, actuala Solantis Neptun SRL. Clădirea se va afla în proximitatea ariei naturale „Pȃlcul de Stejari Brumarii de la Neptun“. Recent, Consiliul Județean Constanța a emis autorizația de construire pentru această investiție.

Construcția va avea 1.284 mp la sol și între 160 și 180 de apartamente, adică o suprafață desfășurată de 18.147 mp. Spațiile verzi vor fi în suprafață de 432 mp, iar accesul auto în incintă se va realiza dinspre Aleea Trandafirilor, aflată pe latura de vest a terenului, prin două zone de intrare / ieșire, pe aleea amplasată perpendicular pe Aleea Steaguri. În concluzie, procentul de ocupare a terenului va fi de 60%, iar coeficientul de utilizare a acestuia, de 4,8.

La începutul anului 2022, omul de afaceri intenționa să construiască un hotel cu unsprezece etaje în stațiunea Neptun. Ulterior, proiectul a fost modificat, iar acum dorește ridicarea unui imobil cu 17 etaje, deși în zonă sunt clădiri cu înălțimea maximă de P+3E.

Societatea Solantis Neptun SRL a fost înființată în anul 2021. Asociat unic în firmă este Certion SRL, iar administrator este Oana Cristina Scripcaru Iosif. Pentru 2022, ultimul an de raportare fiscală, sereleul nu a avut activitate și a raportat pierderi de peste 14 mii RON, neavând angajați. Datoriile se ridicau la mai bine de 15,6 mil. RON.

Certion SRL are ca asociați pe Corneliu Cătălin Scripcaru, Theodor Cezar Ionescu și pe Felicia Anișoara Căruntu, primii doi fiind și administratorii firmei. În 2022, firma a raportat datorii de 1.231.400 RON și pierderi de 85.690 RON, neavând nici ea activitate.

Certion SRL mai este asociat unic al următoarelor firme: Certion Alliance SRL, Certion Property SPV Two SRL, Certion SPV Development SRL, Galileo Beach Olimp SRL, Galileo Olimp Resort Residences SRL, Jakob Sonne Resort SRL, Moussay Olimp SRL, Pharos Tower SRL, Solantis Neptun SRL și Vogh Olimp SRL.

Oana Cristina Scripcaru Iosif este administratorul următoarelor firme: Certion Alliance SRL, Certion Property Developers SRL, Certion SPV Development SRL, Epico Olimp SRL, Galileo Beach Olimp SRL, Galileo Olimp Resort Residences SRL, Jakob Sonne Resort SRL, Moussay Olimp SRL, Pharos Tower SRL și Vogh Olimp SRL.