Numarul turistilor romani care isi rezerva o vacanta este in crestere dupa ridicare restrictiilor

Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) precizeaza ca martie este ultima luna cu oferte avantajoase tip early booking iar turistii rezerva in continuare, avand in vedere ca in Romania au fost eliminate total restrictiile, iar celelalte tari renunta pas cu pas, total sau partial la masurile impuse in contextul pandemiei.

Gradul de ocupare in ultimul weekend a fost de 90-100% la mai multe hoteluri de pe Valea Prahovei, din Poiana Brasov, din alte statiuni montane, statiuni balneare sau pentru turism rural.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), ca urmare a relaxarilor si a eliminarii tuturor restrictiilor, rezervarile pentru Romania au inregistrat un trend crescator.

De asemenea, referitor la destinatiile externe, pentru turistii romani care se intorc din strainatate nu mai este nevoie nici de certificat, nici de test, nici de formularul PLF iar in plus, nu mai exista carantina la revenirea in tara.

Avioanele opereaza normal, de pe toate aeroporturile din Romania, iar tarile incep sa renunte la restrictii, total sau partial.

La ora actuala, turistii romani rezerva pe termen scurt pentru destinatii calde si exotice precum Egipt, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaima), Zanzibar, Maldive, Republica Dominicana ori pentru city break-uri in Europa. Ofertele early booking sunt cautate, ca de obicei, pentru Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Cipru, Malta sau Italia dar si pentru litoralul romanesc.