Ministrul Ovidiu Silaghi apreciaza ca sezonul estival 2007 va fi unul slab

Ministrul intreprinderilor mici si mijlocii, comertului, turismului si profesiilor liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca sezonul estival din acest an va fi unul slab pentru turismul romanesc.

Ovidiu Silaghi a precizat ca, in prezent, se incearca salvarea sezonului estival si se lucreaza la un program de revigorare a intreg turismului romanesc.

Ministrul, care a precizat ca printre obiectivele principale ale mandatului sau se afla turismul, a declarat ca exista un plan realizat de Organizatia Mondiala a Turismului, OMT, impreuna cu specialistii romani, care urmeaza sa fie finalizat in luna iunie a acestui an si va fi aplicabil in perioada 2007-2013. Totodata, a atras atentia ca fara o politica puternica de investitii in infrastructura, va fi greu ca turismul sa se dezvolte.

Si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, se arata ingrijorata pentru viitorul turismului romanesc fiind nemultumita ca, in prag de sezon turistic, a fost desfiintata Autoritatea Nationala pentru Turism. Vicepresedintele ANAT, Corina Martin, a declarat, saptamana trecuta, ca se prefigureaza o perioada in care turismul va fi sacrificat, dupa ce Autoritatea Nationala pentru Turism a fost desfiintata prin Ordonanta de urgenta care priveste noua formula de organizare a Guvernului.
Source: Cronica Romana

EN RO