Lufthansa a lansat o noua emisiune de obligatiuni pentru a-si creste lichiditatea si a ramane solvabila

Imagine de Pit Karges de la Pixabay

Compania aeriana Lufthansa a lansat o noua emisiune de obligatiuni, de aceasta data cu 1,6 mld. EUR pentru a-si creste lichiditatea si a ramane solvabila in aceasta perioada dificila din industria aviatiei, la fel ca multe alte companiei aeriene din intreaga lume care au accesat o varietate de instrumente financiare pentru a-si asigura bilantul, pe langa accesul la imprumuturi guvernamentale si vanzarea si leasingul ulterior al aeronavelor.

Potrivit Lufthansa, fiecare obligatiune a fost vanduta la un pret de 100.000 EUR si a fost plasata in doua transe pentru un termen de patru si respectiv 7 ani. Prima transa de obligatiuni cu termen de 4 ani expira la 11 de februarie 2028. Aceste obligatiuni au un volum de 850 mil. EUR cu o dobanda anuala de 3,75%.

Strangerea suplimentara de fonduri va permite companiei sa ramburseze un imprumut luat de la banca de dezvoltare germana KfW, asa cum s-a convenit contractual ca parte a masurilor de stabilizare in iunie anul trecut. Cu fondurile pe termen lung stranse si cu 2,1 mld. EUR in numerar imprumutate in a doua jumatate a anului 2020, Lufthansa a asigurat refinantarea tuturor datoriilor sale financiare de aproximativ 2,6 mld. EUR scadente in 2021.

EN RO