Lucrarile de constructie a proiectului imobiliar Esplanada vor fi demarate in primavara lui 2006

Potrivit ministrului delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, lucrarile de constructie a proiectului imobiliar Esplanada vor fi demarate in luna martie a anului viitor, cand vor fi finalizate toate procedurile si proiectul va fi predat Primariei, pentru realizarea constructiei. Proiectul Esplanada va fi realizat de compania TriGranit care a castigat proiectul de parteneriat public-privat in urma unei licitatii si care va asigura finantarea lucrarilor cu sume de pana la 800 milioane EUR.

Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul se afla in proprietatea MTCT si are o suprafata de peste 107.000 de mp, fiind delimitat de strazile Unirii, Octavian Goga, Nerva Traian si Mircea Voda. Acesta va cuprinde spatii de birouri cu o suprafata de 75.000 mp, locuinte dezvoltate pe o arie de 30.000 mp, spatii comerciale insumand 40.000 mp, spatii ale administratiei publice locale si centrale de 30.000 mp iar 30.000 mp vor fi destinati activitatilor de petrecere a timpului liber, sportive sau culturale. Proiectul va fi completat cu spatii hoteliere de 20.000 mp iar parcarea va fi amenajata pe o suprafata de 110.000 mp.

TriGranit Development Corporation a fost fondata in 1997 si este o companie cu capital american, canadian, britanic si maghiar, care activeaza in domeniul tranzactiilor imobiliare in centrul si estul Europei.
Source: Averea