Litoralul romanesc este tot mai cautat de catre turistii romani

Imagine de Emilian Robert Vicol de la Pixabay

In ultimele doua saptamani, cererile de sejururi pe litoralul romanesc au crescut cu peste 50% fata de aceeasi perioada din 2019, considerat cel mai bun an din istoria turismului romanesc.

Multi romani aleg litoralul romanesc si vara aceasta pentru a petrece principalul concediu din an pentru ca se simt mult mai in siguranta. Criteriile care conteaza sunt proximitatea fata de casa, accesibilitatea, precum si faptul ca nu li se solicita un test PCR sau dovada vaccinarii, obligatorii pentru calatoriile in strainatate.

In general, rezervarile de vacante sunt pentru perioada iulie – august, motiv pentru care, in acest moment, deja sunt hoteluri care, pe anumite intervale din varf de sezon, au grad de ocupare de 100%.

Pandemia a modificat si comportamentul de consum al turistului roman: astfel, multi se orienteaza mai ales spre hoteluri de 3 si 4 stele pentru a beneficia de servicii de calitate si pentru ca se simt mai in siguranta din punct de vedere sanitar.

Reprezentantii Litoralulromanesc.ro considera ca in acest sezon estival numarul turistilor care vor petrece un sejur la Marea Neagra va creste in comparatie cu ultimii 2 ani si spera ca 2021 este anul relansarii turismului intern in general si a turismului de litoral in special.

EN RO