Lista programelor si proiectelor de investitii in turism a fost adoptata de catre Guvern – DOWNLOAD

In sedinta de pe data de 23 martie, Guvernul a adoptat Hotararea pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzand programele si proiectele de investitii in turism si a surselor de finantare a documentatiilor tehnice si a lucrarilor de executie a programelor si obiectivelor de investitii in turism si pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate ale programelor si proiectelor noi de investitii in turism.

Lista programelor si proiectelor de investitii – DOWNLOAD 

Criteriile de eligibilitate, care se vor aplica proiectelor noi, prevad, printre altele, conditia ca terenul pe care se va derula proiectul sa fie situat in proprietatea publica sau privata a autoritatii publice locale; proiectele care urmeaza sa fie finantate vor obtine avizul Consiliului tehnico-economic al MDRT pe studiile de fezabilitate executate; orice modificare a proiectului din punct de vedere al conditiilor tehnico-economice trebuie sa obtina avizul Consiliului tehnico-economic.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, va finanta achizitia si montajul instalatiilor de transport pe cablu pentru domeniile schiabile, in limita fondurilor disponibile, fara a depasi 50% din valoarea acestora.

Beneficiarii locali vor asigura intre 5% si 50% din valoarea totala a contractelor de lucrari si a contractului aferent realizarii documentatiei tehnico-economice.

Source: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului