Legea turismului a fost finalizata si urmeaza a fi supusa aprobarii Guvernului

Forma finala a proiectului Legii Turismului, rezultata in urma consultarii publice demarate in urma cu mai bine de 1 an si a consultarii interministeriale, a fost finalizata, urmand sa fie in perioada urmatoare supusa aprobarii Guvernului.
Proiectul stabileste prerogativele ministerului si clarifica responsabilitatile administratiei locale in domeniu, ca urmare a transferului de competente de la nivel central la nivel local, include o serie de prevederi privind patrimoniul turistic, cu reglementari privind regimul constructiilor in zone turistice, inclusiv plaje, si instituie un sistem national de colectare si interpretare a datelor pentru o evaluare cat mai exaca a veniturilor din turism.
Conform proiectului de lege, Comitetul Interministerial pentru Turism, ca organism interministerial, va avea rol în corelarea şi armonizarea deciziilor şi strategiilor din domeniului turismului cu politicile şi strategiile din celelalte ramuri ale economiei naţionale adiacente turismului. Este stabilit totodata cadrul legal pentu funcția de atașat de turism.
Pentru gestiunea eficientă a informaţiiloreste instituit si un sistem naţional de colectare şi interpretare a datelor şi informaţiilor din domeniu, cu scopul estimarii exacte a veniturilor obtinute de operatorii din turism.
Proiectul de lege il gasiti AICI.
 
 

Source: Profit