Italia a creat un fond naţional pentru turism pentru susținerea industriei turistice

Imagine de Elijah Lovkoff de la Pixabay

Banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) a anunţat că a creat un fond naţional pentru turism, cu scopul de a investi 2 mld. EUR în sectorul hotelier, afectat puternic de pandemia de coronavirus (COVID-19).

Conform datelor Naţiunilor Unite, Italia este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, iar turismul este responsabil pentru aproximativ 13% din Produsul Intern Brut. Consiliul mondial al turismului estima recent că industria italiană a turismului ar putea înregistra în acest an pierderi de 36,7 mld. EUR.

CDP va investi 750 mil. EUR în hoteluri considerate a fi de interes istoric, în timp ce Ministerul Turismului din Italia va contribui cu încă 150 mil. EUR, iar alţi investitori vor acoperi restul sumei.

Veniturile sectorul turismului au scăzut în trimestrul doi din 2020 cu aproape 90%, arată datele oficiale.

Conform studiilor publicate luna aceasta de grupurile de turism Confiturismo şi Assoturismo, impactul pandemiei asupra industriei italiene a turismului ar putea ajunge în acest an la 100 mld. EUR, reprezentand peste 6% din PIB-ul Italiei la finalul anului trecut.

Reprezentanţii Confiturismo şi Assoturismo susţin că fără ajutor guvernamental sectorul turismului ar putea suferi pagube irecuperabile, în condiţiile în care, în această vară, turismul intern a crescut cu 1,1%, dar sosirile turiştilor străini au scăzut cu 66%.

EN RO