Investitii in Delta Dunarii

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat pe data de 24 aprilie ca ministerul detine fondurile necesare demararii lucrarilor celor doua porturi turistice din Sfantu Gheorghe si Murighiol. Fondurile urmeaza a fi alocate autoritatilor judetene dupa rezolvarea situatiei juridice a terenurilor.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Ioan Boieru, a declarat ca in ultima sedinta Guvernul a alocat 5,9 milioane EUR pentru proiectele turistice din Delta Dunarii.

Pentru investitia de la Sulina, se poarta discutii pentru reducerea cantitatii de beton de pe plaja. Astfel, din cei 6.000 de metri cubi de beton, vor ramane doar cei necesari pentru platformele dependintelor si utilitatilor. In rest, va exista numai structura din stuf, lemn si nuiele, a declarat Boieru.

In urma cu trei ani, Consiliul Judetean Tulcea a aprobat o serie de proiecte privind amenajarea plajei Sulina, realizarea unor miniporturi turistice in Sfantu Gheorghe, Murighiol si Sarichioi, a unor centre de informare turistica in Tulcea, Murighiol si Sarichioi, marcarea obiectivelor turistice in Delta, precum si infiintarea a 10 foisoare de observare in cinci localitati din Delta. Valoarea totala a proiectelor aprobate de CJ se ridica la 33 milioane EUR.

Source: Travel Manager