Investiții de 40 mil. EUR pregatite de proprietarul lanțului Continental

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanțului Continental, nu renunță la planurile de investiții, deși încasările au scăzut cu 68% în acest an.

Astfel, acesta intenționează să investească în următorii 4 ani circa 40 mil. EUR în deschiderea a două hoteluri, la Iași și Brașov, și în rebranduirea celor patru hoteluri pe care le deține sub  numele Ibis, acestea urmând să fie transformate în My Continental și Forum.

Continental Hotels și grupul francez Accor au decis de comun acord să încheie, după 20 de ani, acordul de management semnat în urmă cu 20 ani. În conformitate cu acest acord, începând cu 1 iulie 2020, patru hoteluri din proprietatea Continental Hotels nu mai operează sub brandul Ibis, respectiv Ibis Gara de Nord, Ibis Parlament, Ibis Constanța și Ibis Sibiu.

Gradul de ocupare a hotelurilor deținute de Radu Enache a scăzut în această perioadă la sub 40%, față de 75-80% anul trecut. Totodată, încasările hotelurilor s-au diminuat cu 68%, fiind puternic influențate și de faptul că interioarele restaurantelor continuă să rămână închise.

Pe fondul acestei crize, lanțul hotelier a trebuit să renunțe la 538 de salariați.

EN RO