Investitie de 3,25 mil. EUR in restaurarea, modernizarea si conservarea Manastirii Putna

Pe data de 27 martie, ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea a semnat contractul de finantare din fonduri nerambursabile pentru proiectul de restaurare, modernizare si conservare a patrimoniului si infrastructurii la manastirea Putna, in valoare de 3,25 mil. EUR. Din aceasta suma 3,15 mil. EUR vor fi de la CE, iar contributia romaneasca este de 0,11 mil. EUR.
Proiectul include restaurarea si consolidarea Casei domnesti, a atelierelor, a staretiei, a cramei si a chiliilor care fac parte din ansamblul manastirii Putna. Totodata va fi restaurat si sistemul electric si termic al manastirii.
Proiectul a fost depus de catre staretul manastirii Putna in 2010, dar atunci nu a fost considerat important.
Dragnea a mai precizat ca in urmatoarele zile vor fi semnate doua contacte de finantare pentru o manastire si o biserica veche in Moldova, aflate in Suceava, respectiv Bacau.
Proiectul semnat joi este intitulat "Restaurare, modernizare si conservare a patrimoniului cultural, national si a infrastructurii conexe la Manastirea Putna" si va fi derulat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Interventie 5.1 – "Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Source: Income Magazine