Infiintarea Fondului de Garantare din turism tot este amanata de catre autoritati

Agentiile de turism se arata ”iritate” de faptul ca infiintarea Fondului de Garantare din turism intarzie si ca autoritatile nu au luat inca nicio decizie privind garantarea pachetelor turistice.

Alin Burcea, prim-vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, a declarat ca guvernului ar trebui sa-i pese de acest proiect important in turism si ca pana acum nu s-a ajuns la nicio concluzie, in urma discutiilor cu ministerul de resort.

”Pe noi, asociatia ANAT, ne preocupa aceasta masura, de asigurarea banilor in turism, de 7 ani deja. Se trezeste breasla si nu se trezeste Guvernul. Acum 2 ani, noi am venit cu un proiect de act normativ prin care propuneam patru modalitati de garantare: fond, asigurare, cash colateral si scrisoare de garantie bancara. Acum s-a ajuns la concluzia ca ideea de a avea numai un fond nu este benefica. Noi am cerut ca in primul an sa garantam pana la o paguba de 500.000 EUR, in al doilea an sa ajungem la 1 mil. EUR si apoi sa crestem treptat si sa ajungem la un capital de 10-20 mil. EUR in acest fond si sa garantam nelimitat”, a declarat Alin Burcea.

De asemenea, agentiile de turism mai cer TVA diferentiata de 9% la toate serviciile oferite.

Source: Profit

Înscrie-te gratuit la RHN
TRIMITE
Închide
EN RO