Incepand cu 2006 in Romania vor mai functiona inca doua companii aeriene low cost

Companiile aeriane Wizz Air din Ungaria si Sky Europe din Slovacia intentioneaza, ca incepand cu anul viitor, sa opereze zboruri si in Romania.

Compania Wizz Air intentioneaza sa efectueze curse de la Budapesta la Targu Mures si de la Budapesta la Bucuresti. Compania estimeaza ca va transporta pe an aproximativ 1 milion de pasageri, adica jumatate din numarul de pasageri care folosesc serviciile companiei nationale ungare de transport aerian, Malev. Wizz Air detine sase avioane Airbus A320 cu 180 de locuri si intentioneaza sa mareasca anual flota cu 10 noi avioane. Compania aeriana si-a majorat capitalul cu 7 milioane EUR, printr-o injectie de capital provenind de la investitori privati si intentioneaza sa faca o alta infuzie de capital de 40 milioane EUR.

Compania Sky Europe Airlines si-a manifestat intentia de a efectua zboruri de la Bratislava la Bucuresti si la Sofia. Infiintata in 2001, Sky Europe Airlines opereaza in prezent 28 de destinatii in 16 tari europene, de la bazele sale din Bratislava, Budapesta, Varsovia si Cracovia. Compania a lansat o comanda pentru 32 de aeronave Boeing 737, a caror valoare se ridica la 1,76 miliarde USD.

In prezent, in Romania opereaza doua companii cu preturi reduse, Blue Air care efectueaza curse spre Milano, Roma, Lyon, Barcelona, Maastricht, Istanbul, Paris si Madrid si compania My Air care opereaza pe rutele Milano si Venetia.

Printre companiile cu tarife reduse la biletele de avion care opereaza in Europa se numara EasyJet din Marea Britanie, Ryanair din Irlanda, Virgin Express din Belgia, Wizzair din Ungaria, SkyEurope din Slovacia si Starling Airlines din Danemarca.
Source: Averea

EN RO