In primele patru luni din 2018 au fost emise peste 1 milion de vouchere de vacanta

Peste 1 milion de vouchere de vacanta au fost emise pe hartie si pe suport electronic intre ianuarie si aprilie 2018, cu o valoare de 12,5 mil. EUR, suma fiind de trei ori mai mare fata de cea din perioada similara a anului trecut si de aproape noua ori mai mare fata de primele patru luni din 2016, conform Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT.

Cresterea a fost impulsionata de acordarea voucherelor de vacanta si angajatilor din sistemul public, incepand din toamna trecuta, in cuantum de 1.450 RON/persoana.

Cu un an in urma au fost emise 174.000 de vouchere de vacanta in valoare de 6,4 milioane de lei (1,42 milioane de euro). “Dupa cum putem observa, s-a inregistrat o crestere semnificativa a valorii voucherelor de vacanta, iar banii respectivi se vor reflecta in veniturile care vor contribui la sustinerea turismului romanesc. Acordarea voucherelor de vacanta angajatilor din sistemul public este o masura binevenita, care ar trebui pusa in aplicare pe termen lung pentru impulsionarea turismului intern. Insa, din nefericire, Guvernul a decis sa acorde aceste vouchere bugetarilor doar pana la 1 decembrie 2018”, sustine Nicolae Demetriade, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Voucherele de vacanta au fost introduse pe piata din Romania in 2009, dar acordarea lor a fost oprita in sistemul public dupa 1 an, din cauza crizei economice, si de atunci a fost  restrictionata an de an prin act normativ.

Legea a fost promovata pentru protejarea starii de sanatate a angajatilor si prevede impozite reduse in cazul angajatorilor care ofera bonurile valorice salariatilor lor.

Source: Profit

EN RO