În Maramureș se va construi un hotel la cea mai mare altitudine din România

În Maramureș se va construi un hotel amplasat la cea mai mare altitudine din România. Acesta este situat în orașul montan Borșa, la Cota 1633 m, în imediata vecinătate a stației de vârf a telegondolei care deservește noua pârtie olimpică, pe stâncile din apropierea Vârfului Păltiniș, într-un loc cunoscut de localnici sub denumirea Buza Dealului, este primul din mai multe unități de cazare care se vor construi în acea zonă pentru a deservi turiștii, în special pe cei veniți la schi. Pârtia olimpică din Borșa este cea mai modernă din sud-estul Europei, va fi deschisă integral în această iarnă și are 7 km lungime.

Hotelul a fost proiectat cu un regim de înălțime de 4 nivele, având printre dotări un restaurant cu capacitatea de 200 de persoane și un centru SPA cu piscină interioară, cu vedere spre munții Rodnei și Maramureșului, va deveni piscina construită la cea mai mare altitudine din România.

Investitorul este firma Albrom SRL, controlată acum de antreprenoarea Ramona Roman, care deține mai multe unități de cazare turistică, cel mai semnificativ fiind complexul turistic Nord Hotel.