IMM-urile pot accesa fonduri din programul de dezvoltare a destinatiilor turistice de excelenta

Intreprinderile mici si mijlocii pot accesa fonduri europene cu ajutorul programului de subventii privind dezvoltarea destinatiilor turistice de excelenta, in valoare de 1 milion EUR, care poate acoperi maximum 75% din costurile eligibile. Durata maxima a finantarii va fi de zece luni.

Programul a fost lansat de Comisia Europeana prin intermediul DG Intreprinderi – Unitatea Turism.

Data depunerii dosarelor este 20 aprilie 2009, iar fondurile pot fi accesate atat de IMM-uri, cat si de administratii, asociatii, federatii si sindicate, banci si fonduri de investitii.

Programul prevede trei domenii: turism; dezvoltare locala; cooperare si dezvoltare.

Obiectivul global al acestui program este de a atrage atentia asupra valorii, diversitatii si caracteristicilor destinatiilor turistice europene si de a promova destinatiile cu crestere economica, intr-o maniera in care sa se asigure integrarea sociala, culturala si de mediu oferite prin turism.

Activitatile eligibile cuprind: dezvoltarea unei oferte mai accesibile si de mai buna calitate; respectul populatiei locale; plus valoare a diferitelor destinatii; dezvoltarea responsabilitatii sociale; promovarea biodiversitatii si mostenirii naturale a destinatiilor.

Source: Travel Manager