Immofinanz are in plan constructia unui hotel cu 11 etaje in cadrul complexului de birouri Iride

Compania austriaca Immofinanz pregateste actele necesare construirii unui hotel in cadrul complexului de birouri Iride care se afla peste drum de statia de metrou Pipera, pe aceeasi strada cu recent inauguratul Courtyard by Marriott.
Hotelul va avea 11 etaje si va fi langa noua cladire myhive, parte a Iride din Pipera.
In 2014, Immofinanz a inceput extinderea parcului de afaceri Iride. A fost dezvoltata o cladire noua de birouri, sub brandul myhive, cu potential de a extinde complexul cu alte cladiri, iar anul trecut a incepe renovarea anumitor cladiri vechi. Proiectul initial de extindere viza si constructia unui hotel cu 11 etaje si 140 de camere.
Immofinanz are in pregatire, la nivel local, proiecte imobiliare in valoare de 95 mil. EUR, aproape jumatate din suma calculata la nivel de grup, potrivit ultimului raport financiar al companiei.
 In primele trei trimestre din 2019, cele 17 proprietati functionale din portofoliul romanesc al Immofinanz au generat venituri din chirii de 34,1 milioane de euro, valoare identica cu cea de dinainte cu un an.
Piata de proiectare pentru hoteluri din Romania a crescut in ultimii ani, iar cererea pentru astfel de proiecte s-a majorat cu 50% in 2018, comparativ cu anul anterior, declara recent, Eliza Yokina, senior partner al biroului de arhitectura Cumulus. 

Source: Profit