Hotelurile sunt pregatite pentru reluarea turismului de conferinte

Companii din diverse domenii de activitate au facute rezervari in unitati de cazare cu sali de conferinte pentru diverse evenimente, inca din prima luna de primavara a acestui an.

Directorii hotelurilor au luat decizia de a ivesti in cele mai performante echipamente tehnice, cum ar fi kituri de conferinta, videoproiectoare, kituri de sonorizare.

Unele locatii s-au pregatit in asa fel incat sa poata oferi posibilitatea desfasurarii evenimentelor inclusiv in format online, banda de internet fiind potrivita pentru sistemul dual.

Multe dintre evenimentele ce fusesera rezervate dinainte de pandemie au fost reprogramate astfel ca urmatoarele luni sunt complet ocupate, ajungandu-se astfel pana la luna septembrie ocupata integral.

Companiile au de regula destinaii favorite pentru evenimentele corporate, Poiana Brasov, Sinaia, Sibiu, Delta Dunarii si litoralul regasindu-se printre acestea.

In Sinaia  se organizeaza annual conferinte medicale cu peste 300 de participanti care petrec de obicei intre 3 si 5 zile la evenimentele stiintifice.

Tot in aceasta statiune se va desfasuta primul congres ATI in sistem hibrid cu 800 de participanti in format fizic si cu acelasi numar de participanti online.

O schimbare poate fi observata si in impartirea intalnirilor angjatilor din marile companii. Acestea se vor organiza in grupe mai mici de participanti ce vor fi prezenti la  mai multe evenimente mici in locul inalnirilor ce se organizau cu tot personalul.

Multe dintre firmele straine evita organizarea conferintelor in tara noastra din cauza situatiei din Ucraina.