Hotelul Palace Constanța este în continuare de vânzare

Hotelul Palace, un monument istoric de importanță națională situat în Constanța pe strada Remus Opreanu numerele 5-7, a împlinit 109 ani de la inaugurare.

În anul 1928, hotelul a fost vândut, de către Societatea Marilor Stabilimente, avocatului Toma Boată pentru că, după concesionarea Cazinoului către Edgar de Marcay, acestuia i s-a substituit legal acestei societăți. Însă condiţia a fost ca avocatul respectiv să achite datoriile hotelului.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, imobilul a fost preluat de germani, apoi de trupele sovietice, iar într-un final, de către Statul Român, în timpul regimului comunist. Clădirea a fost retrocedată moştenitorilor avocatului Toma Boată, în anul 2001.

Aceștia vor să vândă imobilul, iar anunțul este făcut de câțiva ani, dar nici până astăzi Hotelul Palace nu și-a găsit un cumpărător. Prețul este disponibil la cerere.

Clădirea, construită în stil eclectic specific Rivierei franceze, este alcătuită din cinci, respectiv șase etaje la nivelul fațadei dinspre mare, și dispune de 99 de camere.

Hotelul a fost construit în 1912, în urma concesiunii Cazinoului către baronul Edgar de Marcay. Acesta a fost obligat să construiască un hotel de lux pentru a găzdui vizitatorii care veneau să se joace la Cazino.

În perioada interbelică, Hotelul Palace a fost un loc de prestigiu, vizitat de personalități importante din România și din străinătate. Clădirea dispunea de dotări moderne pentru acea vreme, inclusiv electricitate, telefon, ascensoare și un restaurant celebru.

În prezent, Hotelul Palace se află în stare de degradare și are nevoie de investiții majore pentru a fi renovat. Clădirea are un potențial turistic important și ar putea fi transformată într-un centru de conferințe, un hotel de lux sau un spațiu de evenimente.