Hotelul de Gheata a avut 4.000 de vizitatori in prima luna de la deschidere

In prima luna de la deschidere, Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost vizitat de aproximativ 4.000 de turisti, dintre care 400 de turisti straini, al caror numar s-a dublat in acest sezon fata de anul trecut. Hotelul va ramane deschis pana in luna mai.

Insa doar 10% dintre vizitatorii romani s-au cazat la Hotelul de Gheata si 90% dintre turistii straini, a precizat Arnold Klingeis, initiatorul proiectului, adaugand ca turistii straini au venit din Anglia, Franta, Spania, Germania, chiar si din Coreea de Sud, Australia si Brazilia.

Tematica din acest an a Hotelului de Gheata a fost “Lights and Stones”, fiecare din cele 14 camere purtand denumirea unei pietre pretioase sau semipretioase, diamant, safir, aquamarine, ametist, rubin, malachit, chihlimbar, smarald, turcoaz, lapis lazuli, quart, olivine, tourmaline si topaz. Tariful pentru o camera dubla este 300 RON.

Hotelul de Gheata dispune si de un spatiu de primire, un bar si un restaurant, unde meniul fix, cu 4 preparate, costa 250 RON/ persoana.

Pe 24 ianuarie 2011, a fost sfintita Biserica de Gheata de la Balea Lac, a cincea construita in cadrul proiectului.

Anul acesta, investitia in constructia hotelului s-a ridicat la aproximativ 40.000 EUR, comparativ cu 10.000 EUR, investitia in primul hotel de gheata din 2005, in principal asigurata de sponsorizari, partenerul principal al proiectului fiind Ciuc Pemium.

Source: Food&Bar

EN RO