Hotelul Ardealul vândut cu 5,8 milioane de euro

După doi ani de când a devenit proprietară a Hotelului Ardealul din municipiul Arad, firma Micro Vision Consult SRL vinde monumentul istoric, iar Primăria Arad a renunțat la dreptul de preempțiune.

Excluzând sala de bal – fostul cinema Mureșul care aparține acum Municipiului Arad, hotelul a fost cumpărat de la omul de afaceri Adrian Mateiaș, în 2019, cu suma de 750 mii EUR, de către Pensiunea Mayumi SRL.

În 2021, Micro Vision Consult SRL a cumpărat apoi hotelul cu 3,5 mil. EUR.

Micro Vision Consult, firmă cu un singur angajat, din Cluj, s-ar fi angajat în anul 2021 să vândă Hotel Ardealul mai departe, către o societate din Budapesta.

Din proiectul de hotărâre aprobat în ședința din 28 februarie 2023 reiese că suma cu care a fost vândut se ridică la 5,8 mil. EUR. Documentul aprobat nu conține detalii referitoare la identitatea cumpărătorului.

Hotel Ardealul, cunoscut în trecut ca Hotelul Crucea Albă, a fost construit în 1840-1841, după planurile arhitectului Franz Mahler, iar în camerele sale au fost cazate de-a lungul timpului mari personalități precum George Coșbuc, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, sau Ady Endre, iar în sala de spectacole au concertat Franz Liszt, Johann Strauss-fiul, Johannes Brahms, Pablo Casals și soția arădeanului Jacques Faix, cel care avea singura fabrică de piane din Arad.