Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) în colaborare cu Edenred, lansează „Țara lui Mai Bine”, primul proiect național care sprijină și facilitează conectarea producătorilor din România cu restaurante din întreaga țară. Scopul proiectului este de a susține producătorii români să își extindă piața de desfacere și de a încuraja producția produselor și preparatelor locale, promovând un consum sustenabil.
„Țara lui Mai Bine” răspunde unei nevoi tot mai accentuate pe piața locală: încurajarea consumului de produse autohtone și crearea unei conexiuni solide între producători și sectorul HoReCA. Prin intermediul noului proiect, Edenred își continuă misiunea de a promova o alimentație echilibrată, susținând în același timp dezvoltarea economiei și a agriculturii locale. Datele Barometru FOOD 2024, un sondaj realizat de Edenred în 22 țări, inclusiv în România, au arătat creșterea cererii pentru produse locale sănătoase și provocările cu care se confruntă proprietarii de restaurante în a răspunde acestei cerințe, 53% considerând că prepararea meselor sănătoase este mai solicitantă. Cifrele evidențiază și o schimbare semnificativă în preferințele consumatorilor, care, pe lângă dorința de a avea o alimentație mai sănătoasă, își doresc și ingrediente de origine locală. Studiul arată că restaurantele din România răspund acestei cerințe, 70% dintre ele schimbându-și furnizorii pentru a oferi preparate mai sănătoase și produse locale.
În acest context, „Țara lui Mai Bine” joacă un rol esențial, susținând atât cerințele consumatorilor, cât și dezvoltarea economiei locale prin consolidarea legăturii directe între producători și restaurante. Proiectul pune bazele unui sistem funcțional și al unui parteneriat intersectorial care aduce în prim-plan producătorii locali, recunoscând valoarea produselor lor și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra meniurilor sănătoase din restaurante și asupra economiei naționale.