Hilton nu confirma implicarea in achizitia Castelului de la Zlatna

Compania hoteliera Hilton nu confirma achizitia Castelului de la Valea Dosului din Zlatna. Informatia provine direct de la biroul de comunicare al lantului hotelier.

Castelul, scos la vanzare de foarte mult timp, a facut recent obiectul unei tranzactii, insa nu catre Hilton. Stirea a plecat de la o declaratie a primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a spus ca din ceea ce stie el, cumparatorul ar fi Hilton.

”Exploram intotdeauna noi oportunitati pentru a ne creste portofoliul, dar nu avem proiecte noi pe care sa le confirmam de aceasta data”, au transmis reprezentantii Hilton, intrebati despre eventuala achizitie a castelului.

In urma cu un an, in 2020, castelul era scos pentru vanzare la un pret de pornire mai mare – 275.000 EUR.

Castelul este asezat pe un teren de 8.800 de mp, are o suprafata construita de 1358 mp, 19 camere si un proiect de dezvoltare care cuprinde 23 de apartamente.

De altfel, in ultimii ani, castelul a beneficiat de o serie de lucrari de consolidare si reabilitare care nu doar ca asigura conservarea propice cladirii, dar va si usura misiunea viitorului proprietar: izolarea fundatiei, compartimentarea interioara, inlocuirea acoperisului si a sarpantei, inlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale, se arata pe site-ul care anunta licitatia.

EN RO