Grupul Rina Hotels s-a asociat cu investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay

Grupul Rina Hotels, unul dintre cei mai mari hotelieri de pe Valea Prahovei, s-a asociat cu investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay pentru operarea unui aparthotel ce urmează a fi amenajat în clădirea istorică, recent consolidată, Brătianu 12 din centrul vechi al Bucureștiului.

Grupul Rina Hotels, deținut de Sinaia SA, o companie cu acționariat israelian, operează 3 hoteluri, cu un total de 364 de camere, în Sinaia și București.

Sinaia SA urmează să încheie o asociere în participațiune cu Shmuely David Hay pentru a opera un aparthotel cu circa 40 de apartamente, ce urmează a fi amenajat în clădirea istorică Brătianu 12 din centrul vechi al Capitalei.

Investiția totală în acest proiect va fi în jur de 3 mil. EUR, inclusiv costul implicat de consolidarea imobilului, recent finalizată. Planul investitorilor este să deschidă aparthotelul în primul trimestru din 2024.

Clădire este realizată în stil neoclasic, cu accente baroce, de arhitectul Paul Smărăndescu între 1924-1926.

Grupul Rina Hotels, condus din 2017 de Oryan Ben Nissan, deține hotelul de 3 stele Rina Sinaia, cu 243 de camere, dintre care 45 la categoria de 4 stele; hotelul de 2 stele Rina Cerbul din Sinaia, cu 79 de locuri de cazare și hotelul de 3 stele Trianon din București, cu 42 de camere.

Shmuely David Hay, în colaborare cu tatăl său, Shmuely Yosefh, a acumulat, în 2006-2007, apartamente și zeci de hectare de teren în București și Ploiești.

Prima lor dezvoltare locală a fost ansamblul rezidențial Titan City Gardens, finalizat în 2014 în spatele IKEA Pallady, iar în 2018 au început construcția Otopeni City Gardens, un ansamblu cu 152 de vile, încă în lucru.