Grupul hotelier Fattal achizitioneaza hotelul Golden Tulip din centrul Bucurestiului, pentru 9,5 mil. EUR

Grupul hotelier Fattal din Israel, intra pe piata din Romania prin achizitia cu 9,5 mil. EUR a  hotelului Golden Tulip din centrul Bucurestiului clasificat la 4 stele.
Cladirea a fost cumparata in 2007 de fondul de investitii imobiliare Atlas Estates, cu actionari israelieni, cu 12 mil. EUR. Trei ani mai tarziu, un pachet de actiuni care asigura controlul a fost preluat de Fragiolig, subsidiara a companiei imobiliare Izaki Group, membru fondator al Atlas Estates. 
Lantul hotelier Fattal este cel care a introdus in Israel sistemul all-inclusive. In 2007, Fattal si-a extins activitatea in Europa si a deschis primul hotel in afara tarii, la Berlin, Germania. De atunci, lantul hotelier s-a extins in alte parti ale Germaniei si in alte tari europene precum Elvetia, Austria, Belgia si Ungaria. In 2009, compania a finalizat una dintre cele mai mari oferte din industrie si a achizitionat hotelurile Azorim, devenind cel mai mare lant hotelier din Israel. Astazi, are in gestiune inclusiv hoteluri sub brandul Leonardo (24 de hoteluri), Herods (6 hoteluri), U Hotels (3 hoteluri), Rothschild (1 hotel), NYX (2 hoteluri). 
La nivel global are in gestiune 225 de hoteluri cumuland 43.000 de camere, inclusiv unitati in constructie, in leasing sau in administrare pentru alti proprietari. In total are 49 de hoteluri in Israel si 176 in Europa. In Bucuresti opereaza si hotelul Golden Tulip Times, din zona Pietei Muncii.

Source: Profit

EnglishRomanian