Grupul hotelier Fattal a renuntat la achizitia hotelului Golden Tulip din Bucuresti

Grupul hotelier Fattal, detinut omul de afaceri israelian David Fattal, a renuntat la achizitia hotelului Golden Tulip din centrul Bucurestiului, din cauza crizei generate de COVID-19.

Compania a pierdut banii de avans platiti investitorului imobiliar Atlas Estates, compania omului de afaceri Ron Izaki.

La sfarsitul lunii ianuarie 2020, grupul hotelier Fattal a semnat un contract cu Atlas Estates pentru achizitia hotelului Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucuresti, la un pret net de 7,7 mil. EUR.

In 9 aprilie 2020, grupul a platit un avans de 300.000 EUR din pretul de vanzare, iar tranzactia trebuia incheiata pana in 31 decembrie 2020.

Lantul hotelier Fattal este cel care a introdus in Israel sistemul all-inclusive. Din cauza schimbarilor de pe piata imobiliara, in contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, cumparatorul nu a finalizat insa tranzactia, iar avansul incasat a fost retinut de grupul Atlas Estates.

Golden Tulip, hotel de patru stele cu 81 de camere, a fost inchis in aprilie si mai 2020, iar gradul de ocupare pe parcusul anului a fost cu 76% sub nivelul din 2019. La sfarsitul anului trecut, valoarea contabila a hotelului a scazut cu 33%, pana la 2,4 mil. EUR, comparativ cu perioada similara a anului anterior, releva ultimul raport financiar.

In 2020, Atlas Estates a semnat o serie de anexe cu banca ce a finantat Golden Tulip, pe baza carora rambursarile de credit, programate pentru 2020, au fost suspendate pana la 31 decembrie 2021. In plus, data scadenta a creditului a fost extinsa din iunie 2026 pana in septembrie 2026.