Grand Hotel Bucharest a încheiat anul 2022 cu venituri de 26,8 milioane lei

Grand Hotel Bucharest, fostul hotel Intercontinental, administrat de Compania Hotelieră Intercontinental, a înregistrat în 2022 afaceri de 26,8 mil. RON, în creştere cu 42,9% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net s-a diminuat cu aproape 35%, până la 2,8 mil. RON.

Unitatea din Piaţa Universităţii a fost inaugurată în 1971, după o investiţie de 6 mil. USD. În prezent, hotelul Grand Hotel Bucharest, care aparţine Companiei Hoteliere Intercontinental Bucureşti (RCHI), operează 257 de camere şi apartamente, un Club Lounge la etajul 21, un centru spa cu piscină interioară la etajul 22, două restaurante şi peste 1.500 de metri pătraţi de spaţii pentru conferinţe.

Hotelul a fost rebrand-uit în 2022, după ce contractul de management prin care unitatea era operată de lanţul internaţional Intercontinental a expirat şi nu a fost prelungit de RCHI.

Ultimul contract, care a fost încheiat în 2006 între Compania Hotelieră Intercontinental România şi lHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, a făcut trecerea de la un acord de franciză la un contract de management cu grupul internaţional.

În momentul de faţă, Grand Hotel Bucharest se află într-un amplu proiect de renovare, o investiţie totală de 21 de mil. EUR care urmează să fie finalizată în 2024.