George Copos: planuri de investiti de 5,4 mil. EUR in unitatile hoteliere detinute

Pentru anul viitor, omul de afaceri George Copos are in plan investitii de 5,4 mil. EUR, printre hotelurile incluse in planurile de investitii se numara Crowne Plaza din Bucuresti, Europa din Eforie Nord si hotelul Poiana din Poiana Brasov.
Pentru hotelul Poiana, clasificat la 3 stele din statiunea Poiana Brasov, compania are in plan o investitie de circa 3,5 mil. EUR ce va fi demarata in anul 2014. Unitatea hoteliera va fi transformata intr-n imobil de apartamente, au precizat reprezentantii companiei Ana Hotels. Scopul final al apartamentelor nu a fost decis inca, urmad a fi stabilit la finalul proiectului in functie de cerintele pietei.
In Poiana Brasov, Copos mai detine hotelurile Sportul cu 106 camere si Bradul cu 59 de caemere. In hotelul Sportul au fost investite deja aproximativ 11 mil. EUR in renovare si dezvoltarea unui centru spa si a unui centru de conferinte.
Pentru anul trecut se estima ca cele trei hoteluri de la munte vor inregistra o cifra de afaceri de 3,6 mil. EUR, insa pana in prezent nu au fost facute publice rezultatele anului trecut.
Pentru hotelul Europa din Eforie Nord, omul de afaceri intentioneaza sa construiasca o piscina cu apa sarata si vrea sa amenajeze spatii esterioare pentru tratament cu namol. Oficialii companiei au precizat ca investitiile se ridica la circa 400.000 EUR.
In statiunea Eforie Nord, compania mai detine si hotelul Astoria, pe care l-a inchiriat in 2011 pe 3 ani companiei Marina Travel, care mai detine actiuni la doua hoteluri clasificate la 1 stea din aceeasi statiune.
La hotelul Crowne Plaza din Capitala se are in plan modernizarea camerelor si realizarea unei terase exterioare, o investitie de circa 1m5 mil. EUR.
In anul 2011, hotelul Crowne Plaza a cerut declasificarea de la 5 stele la 4 stele pentru repozitionare, ce ii permit gazduirea unor evenimente organizate de firme din farma de exemplu.
Hotelul din Bucuresti opereaza 164 de camere si genereaza 6 mil. EUR, conform ultimelor date disponibile.
Si la hotelul Athenee Palace Hilton s-au efectuat investitii de circa 2 mil. EUR in modernizarea receptiei si a altor spatii de la parterul unitatii dar si deschiderea unui restaurant la parterul hotelului.
In 2012, Ana Hotels a inregistrat o cifra de afaceri de 111 mil. RON si un profit de 920.000 RON, potrivit datelor de la Ministerul de FInante. In primul semestru al acestui an, Ana Hotels a inregistrat o scadere cu 3% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Source: Income Magazine

EN RO