Franta introduce o ecotaxa pe biletele de avion

Guvernul francez va introduce o ecotaxa, variind intre 1,50 si 18 EUR, care incepand din 2020 se va aplica biletelor de avion pentru toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile franceze, exceptand zborurile spre Insula Corsica si teritoriile de peste mari, a anuntat ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne..
Aceasta ecotaxa ar urma sa genereze 182 mil. EUR incepand din 2020, bani care vor fi destinati pentru investitii in infrastructurile de transport mai ecologice, in special cele feroviare, a precizat Elisabeth Borne.
Pentru zborurile interne si intra-europene ecotaxa va incepe de la 1,50 EUR la clasa economic si va ajunge la 9 EUR pentru un zbor la clasa business, in timp ce pentru zborurile in afara Uniunii Europene ecotaxa va fi de 3 EUR la clasa economic si va ajunge la 18 EUR la clasa business.
Autoritatile franceze vor ca noua Comisie Europeana sa puna capat exceptiilor de la plata taxei globale pentru combustibili de avion si sa reduca emisiile de CO2, iar in acest sens s-au aliat cu Olanda si vor sa convinga si alte state europene sa taxeze mai mult calatoriile cu avionul.

Source: Wall-Street

EN RO