FPTR: circa 25.000 de romani au plecat intr-o minivacanta in weekendul de dupa Sfantul Valentin

Circa 25.000 de romani vor pleca, cu ocazia Valentine`s Day, in minivacante in tara, cele mai cautate destinatii interne fiind marile orase, hotelurile de lux din zona montana, hotelurile cu facilitati SPA din statiunile balneare si pensiunile rurale, se arata intr-un studiu al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR.

„Intrucat Ziua Indragostitilor a cazut in timpul saptamanii, hotelierii si proprietarii de restaurante au facut oferte pentru weekendul care urmeaza acestei sarbatori. Pe de alta parte, romanii nu vor renunta la distractie chiar daca vor sarbatori in localitatea de resedinta, deoarece restaurantele, cluburile si barurile vin cu oferte create special pentru aceasta zi” a declarat Dragos Raducan, prim-vicepresedintele FPTR.

Ofertele turistice speciale pregatite includ, pe langa serviciile de cazare, in functie de imaginatia hotelierilor, cosuri cu fructe, sticle de sampanie, cina romantica cu meniu specific evenimentului si muzica live, acces gratuit la piscina, sauna, jacuzzi, dus emotional, masaj in cuplu, sau aromoterapie.

Pe primul loc in topul destinatiilor care atrag turisti de Valentine`s Day se afla Valea Prahovei, urmata de statiunile balneare.

FPTR estimeaza ca in 2018 romanii cheltuiesc mai putin de Sfantul Valentin, din mai multe motive: infrastructura de transport este in continuare neadecvata pentru un flux sporit de turisti; Valentine`s Day se succede imediat vacantei elevilor, ceea ce aduce un minus in bugetul romanilor; exista temeri legate de veniturile viitoare din salarii, ceea ce creeaza o retinere fata de cheltuielile de vacanta.
Source: Capital

EN RO